Thoms A. Kampsstraat 101   8021 BL Zwolle |      038 - 453 811 88 

OVER ONS

KARDO staat voor Kaalmo Relief & Development Organization. Kaalmo betekent hulp in het Somalisch. KARDO is een non-profit en non-politieke organisatie die op 25 juli 2012 in Zwolle is opgericht door een groep Oost-Afrikaanse vluchtelingen die zich zorgen maakten over de maatschappelijke positie en het isolement van hun doelgroep in de samenleving. Daarnaast wil KARDO een bijdrage leveren aan de sociale verandering in Oost-Afrika door versterking van de armen, ontwikkeling van voorzieningen op hete gebied van onderwijs, gezondheid, water en landbouw.

Visie

Een duurzame sociale verandering te weeg brengen en het bewust laten worden van mensen in hun levensonderhoud van een waardegedreven maatschappij. Door middel van het transformeren van kwetsbaarheden, het sturen naar een gezondheid milieu en het creëren van vrede en waardigheid worden in de basisbehoeften voorzien.

Missie

Het benaderen van community-driven humanitaire en ontwikkelingsproblemen en het transformeren van armoede en uitzichtloosheid in de gemeenschap te bevorderen. Dit moet resulteren in een beter zelfbeeld, juiste wijze van levensonderhoud en minder afhankelijkheid.

Onze kernwaarden

  1. Wij zijn betrouwbaarheid: transparant handelen staat bij KARDO hoog in het vaandel, waarbij openheid en eerlijkheid centraal staat
  2. Wij werken resultaatgericht: het beleid van KARDO wordt gekenmerkt door realisatie en kwaliteitswaarborging
  3. Wij zijn ondernemend: het verbeteren van de wereld begint bij jezelf